Listan v. 45

Veckans lista från redaktionen bjuder på spelningstips, fina låtar och en splitterny EP. Håll till godo och ha en underbar helg!

The Hanged Man – ”The Island” (låt)

En av Sveriges mest spännande nykomlingar släppte en ny magisk singel i veckan. ”The Island” är hämtad från EP:n First Quarter Moon som Rebecka Rolfart (bilden) håller släppfest för på Taverna Brillo i Stockholm på onsdag den 12:e november. Bor du i Malmö kan du se henne redan i kväll då The Hanged Man intar Inkonst!

The Decemberists – ”Make You Better” (låt)

Portland-bandet The Decemberists släpper sin sjunde fullängdare What a Terrible World, What a Beautiful World i januari och första singeln ”Make You Better” fungerar som en utmärkt teaser inför skivan.

Jessica Pratt – ”Back, Baby” (låt)

Jessica Pratts aktuella singel ”Back, Baby” får musik att verka enkelt, vilket är ett gott betyg, och i början av nästa år släpps hennes andra album On Your Own Love Again på Drag City. Längtar efter en hel skiva med denna säregna röst.

Pheeyownah – ”Under the Dock” (EP)

Det här är atmosfärisk och besjälad r&b med en artist som kommer att slå igenom 2015. Pheeyownah har släppt en fem spår lång EP som dovt pulserande går rakt in i hjärtat. Hypnotiskt. Releasefest för EP:n på Södra Teatern i Stockholm ikväll dessutom.

Cymbals Eat Guitars – ”Warning” (video)

New Jersey-indierockarna i Cymbals Eat Guitars släppte i somras albumet Lose, som hyllats av kritiker. Nu har videon till låten ”Warning” kommit, vilken får oss att länga efter Sverigebesöket i slutet på januari.

Dalaplan live i Linköping och Stockholm (spelningar)

Det här blir en bra helg för alla som gillar skånsk rockmusik och livespelningar. Hyllade Dalaplan beger sig ut på vägarna och besöker Lorient i Linköping ikväll och Landet i Stockholm i morgon. Missa inte!