The Hanged Man – First Quarter Moon

Min värsta mardröm är att vakna upp utan minne. Det förflutna har upphört att vara en del av jaget och framtiden saknar mening. Uppvakningsögonblicket är den enda som existerar. Omgivningen känns främmande, kall och ogästvänlig. Rebecka Rolfarts soloprojekt The Hanged Man tonsätter denna dystopi genom debut-EPn First Quarter Moon. Andra singeln ”Into The Night” – med sin dova 80-talsproduktion och postpunkiga atmosfär – frammanar en rotlöshet som får mig att vilja somna om, vakna upp och se dagen från ett nytt ljus. Rolfarts nya projekt tillåter dock inte ett smärtfritt uppvaknande.

The Hanged Man saknar inte hopp, men tillskillnad från Those Dancing Days och Vulkano, sätts fokus på suggestiv och filmisk psykedelia, istället för refrängstarka poplåtar. Vulkano innebar visserligen ett steg bort från de raka melodierna, men känslan kommer inte i närheten av The Hanged Mans ödsliga uttryck. 

Releasedatum: 10/11
Skivbolag: Kning Disk/Telegram Studios
Bästa spår: "Walk No Bones"

Detta är en skiva som är mer än sina influenser och tillsammans med Josefin Öhrn + The Liberation, injiceras ny livskraft i genrens mansdominerade krautpsykedelia. EP-formatet passar dessutom perfekt för att hålla intresset uppe, men kan sakna låtarna som ger skivan den extra knuffen mot klassikerstämpel. I nuläget är The Hanged Man ett lovande projekt med stor potential, där framtiden ger förhoppningar om något ännu större.

8/10