Listan v. 40

Fredagslistan bjuder denna vecka på ljuv indiepop, hård hiphop och mjuk powerballad – håll till godo!

”I Want To Know What Love Is” – Ryan Adams (cover)

Ryan Adams släppte ut sin inre Bryan Adams eller iallafall Foreigner och gjorde den här smäktande balladen vid inspelningen av NPR’s World Cafe. Veckans finaste powerballad!

”Head Over Heels” – KUST (låt)

Rykande färsk mullrande pop inspelad i Studio Möllan. Bandet har inte ens spelat ihop i ett halvt år men visar ändå än en gång på att Malmö är en musikstad att räkna med.

”Fresh Produce” – Pell (live)

Pells album Floating While Dreaming släpptes redan i våras, men denna liveinspelning är hämtad från New Orleans-rapparens aktuella Cosmic Zoo-framträdande. Detta är musik som påminner om ett isberg – det finns mycket mer under ytan. Den polerade framtoningen missfärgas genom socialrealistiska texter. Ett klassiskt grepp som fungerar!

”Multiply” – A$AP Rocky (låt)

A$AP skönmålar inte det amerikanska samhället i nya videon/singeln ”Multiply”. Harlem jämförs med Bagdad. Det är kaos och Tupac skymtas i bakgrunden. Inom gangstarap har lite förändrats, men nya singeln är direkt och snyggt producerad.

”Över alla tak” – Krig & Fred (EP)

Göteborgsband som precis släppt tre fina indiepoplåtar om livet och allt. Carl Magnus Juliusson, Eric Danko, Viktor Andréen och Gustaf Arén kan man också se live nästa fredag på Jazzhuset i Göteborg.