Listan v.35

Veckans lista innehåller både riktiga poppärlor, svensk hiphopsoul och en videopremiär från en blivande storstjärna. Helgpeppen kan härmed börja!

Grapell – ”Shaping My Love” (låt)

Emil Erstrand och Nils Nygårdh, aka Stockholmsbaserade duon Grapell, bjuder på fin indie-RnB med nya låten ”Shaping My Love”. En EP med titeln Friends släpps den 8:e oktober.Brothers of End – featuring Nina Persson – ”Heat” (låt, video)

Lars Olof Johansson Ståle och Bengt Lagerberg teamar upp med gamla Cardigans-kollegan Nina Persson i finstämda duetten ”Heat”. Kan vara veckans finaste murder ballad. Kolla också in plattan Shakers Love som kom i veckan.

Little Jinder – ”Vita Bergen” (låt)

En helt igenom sockersöt låt som förenar enkla melodier med lika enkel text och skapar ren magi. Rebecca & Fiona höjer glamkänslan ett snäpp med att sjunga med i refrängen. Och missa för allt i världen inte Little Jinder på Popaganda!

Aleks – ”Kör bara” (låt och videopremiär)

Aleks är otvetydigt en av Sveriges bästa soulröster. Han behärskar sitt uttryck med silkeslena toner till ett souligt sound fulländat. Det vet också alla de hiphopartister som samarbetat med honom. Hans nya ”Kör bara” har allt som går att önska, det är bara att luta sig tillbaka och njuta.

Ariel Pink – ”Shower Me With Lipstick” (låt)

Knasbollen Ariel Pink sägs vara på gång med nytt album och detta är en god nyhet för fans av missanpassad och schizofren solskenspop (FM-musik som inte passar mallen). Det ska sägas att nedanstående låt är gammal, men det är en uppiffad version.