Listan v.34

Bara några timmar kvar till helg och som vanligt på fredagar har vi samlat redaktionens bästa tips just nu.

Thurston Moore – ”The Best Day” (låt)

Antar att vi är många som saknar Sonic Youth efter det dramatiska uppbrottet för ett par år sen. Thurston Moores nya solosingel ”The Best Day” är en tröst. Att hans nya band består av James Sedwards (Nought), Deb Googe (My Bloody Valentine) och Steve Shelley (Sonic Youth) gör det hela än mer spännande. Ser fram emot kommande albumet!

Peaking Lights – ”Breakdown” (låt)

San Francisco-duon Peaking Lights, som 2012 gav ut hyllade albumet Lucifer, är återigen albumaktuella. Den 6:e oktober släpps Cosmic Logic och första smakprovet därifrån ”Breakdown” går på repeat här.

Shabazz Palaces – ”Motion Sickness” (Live on KEXP)

Seattle-duon Shabazz Palaces är aktuella med nya skivan Lese Majesty, som är en helt ok uppföljare till hyllade Black Up från 2011, och i slutet av oktober gör de två spelningar i Sverige. Den 27:e oktober besöker duon Pustervik i Göteborg och den 29:e oktober spelar de på Södra Teatern i Stockholm. Detta är ingen nyhet, men peppen blir extra stor efter deras aktuella liveframträdande på KEXP. Futuristisk hiphop som övertygar.

NOLA – ”Illusions” (video)

Vår egen fotograf Jesper Berg har med kreativ hjälp av Linn Dahlgren gjort videon till debutanten NOLA’s låt ”Illusions”. Bakom NOLA finns Malmöbaserade sångerskan Johanna Karlson samt producenten Lars Halapi och på onsdag kan man se projektet live på Far i Hatten i Malmö. Se videon här.

Mofeta & Jerre – ”Växtvärk” (låt)

Sedan en tid har Mofeta & Jerre släppt en ny snabbskriven, snabbproducerad låt i månaden. Augustisläppet är en laid back, lätt melankolisk uppradning av tankar och vardagsbetraktelser. Sedvanligt skönt gung utlovas.