Listan v. 32


Fredag! Vi inleder som vanligt helgen med att låta textredaktionen bjuda på sina favoriter.

Wasn’t Born To Follow (endagsfestival i Köpenhamn)

Smash!Bang!Pow! och Pumpehuset ställer till med sin andra gemensamma festival den här sommaren. Den här gången underhåller bland annat Perfect Pussy, Ought och Chelsea Wolfe (bilden) på festen som startar redan klockan 15 och håller på till sena natten. Det blir att ta en tur över bron till Byen imorgon. Mer info här.

Lucern Raze – ”Sunshine Blues” (låt)

Stockholmsbaserade Lucern Raze lär förlänga sommaren med sin skrammelrock som släpps på sjutumsvinyl i slutet av augusti. Låten ”Sunshine Blues” lovar nämligen oerhört gott. För fans av exempelvis Wavves och Thee Oh Sees.

Pale Seas – ”Evil Is Always One Step Behind” (låt)

Snyggare fadeout än på avslutningslåten på dessa gravt underskattade britters nya EP Places To Haunt får man leta länge efter. Oerhört mäktigt utan att bli svulstigt.

Moonface – ”City Wrecker” (låt, video)

Kanadensaren Spencer Krug har precis annonserat att det kommer en ny Moonface-EP i höst – den sextonde september närmare bestämt. Titelspåret är förstås alldeles ljuvligt:

Mattias Alkberg – Södra Sverige (album)

Furiöst gitarrskrammel i bästa punkmangelanda. Som en teaser inför sin Way Out West-spelning har Mattias Alkberg släppt fyra spår från albumet Södra Sverige som kommer den 20 augusti. Pluspoäng för galna titlar och att 11 av 13 låtar är under två minuter.Silvana Imam – ”IMAM COBAIN” (låt)

Silvana Imam bjuder oss äntligen på sin Pride-låt och som vanligt levererar hon brutalitet och ärlighet. Dessutom med en sampling av en intervju med Kurt Cobain himself. Megalike! Lyssna hos kollegorna på PSL.