Listan v.30

Veckans lista uppmärksammar inte minst Christian Falk, men som vanligt finns en hel del gott och blandat att upptäcka.

Rustie feat. Danny Brown – ”Attak” (låt)

En låt med Danny Brown står sällan still och Rusties samarbete utgör ingen undantag. Nedanstående spår hittas på sistnämndes kommande album Green Language.

Slowdive – ”When The Sun Hits & Golden Hair”, live från Primavera Sound 2014 (youtubeklipp)

Liveklipp på youtube brukar vara av varierad kvalitet. Men det här, två av låtarna från avslutningen av deras spelning på årets Primavera Sound i Barcelona, är en perfekt återgivning av hur fruktansvärt bra återförenade shoegazeikonerna Slowdive är live. Och snart kommer de till Way Out West. Peppen blir knappast mindre av att titta på detta om och om igen.

Drömlandet (klubb, Göteborg)

Igår startade popklubben Drömlandet på Jazzhuset i Göteborg med jämställdhet som främsta mål. Ett fint initiativ och ett bra tillskott till klubbens cementerade Broder Daniel och Håkan Hellström-profil. Rockfoto gillar!

Eddie Vedder + Cat Power – ”Tonight you belong to me” (liveduett)

Pearl Jam-sångaren och Chan Marshall aka Cat Power framförde duettcovern på klassikern ”Tonight You Belong To Me” under festivalen Super Bock Super Rock i Portugal nyligen. Låten, som också finns med på Eddie Vedders soloskiva Ukulele Songs, går att höra vid 2,35 in i klippet nedan:

Quel Bordel – Christian Falk (album)

En fantastisk artist och producent har gått bort. Det finns mycket att minnas Christian Falk för, till exempel hans trefaldigt grammisbelönade album Quel Bordel. På lördag sänds hans sommarprat i P1 som planerat och enligt önskemål från familjen.