Listan v.29


På veckans lista blandas ny musik med lockande events i både Malmö och Stockholm!

Lil Bibby feat. Kevin Gates – We Are Strong (låt)

En av de många unga, hyperlovande Chicagorapparna teamar upp med den forne fängelsekunden från New Orleans över Pat Benatars 80-talshit ”Love Is A Battlefield”. Resultatet är tämligen översvallande.

Rundgång 10 år (fest)

Skivbutiken Rundgång fyller 10 och ställer till med jubileumsfest i hemstaden Malmö. Det hela går av stapeln på Babel imorgon (lördag) och live på scen står lokala hjältar såsom This is Head, MF/MB/ och Arre! Arre!. Mer info här!

Jamie T – Don’t You Find (låt)

Jamie T (bilden) är tillbaka efter nära fem års frånvaro från musikbranschen. Den numera 28-årige britten kallades för både ett enmanna-Arctic Monkeys och sin generations Bob Dylan när han 2007 släppte debuten Panic Prevention. Uppföljaren Kings & Queens kom två år senare och blev hyllad av kritiker, men vid det laget hade den sortens pladdriga, kvicka pop om vardagsobservationer som han delade med Arctic Monkeys och Lily Allen fallit ur modet och Jamie T försvann från rampljuset. I veckan gjorde han till slut comeback med singeln ”Don’t You Find” och ett helt nytt sound. Frågan är om det är tillräckligt speciellt för att någon ska bry sig.

Popaganda + Parkteatern = Sant! (event)

Befinner du dig i Stockholm under helgen, så passa på att hinna med lite parkhäng till en massa fantastisk musik under lördagen. Mellan 15-22 i Galärparken på Djurgården och helt gratis kan man njuta av Naomi Pilgrim, Min Stora Sorg, Colleagues, Solen, Hanna Järver och Llojd. Facebookeventet hittar du här och en spellista att förpeppa med får du här!

Mac DeMarco – ”Salad Days” (demo)

Om några veckor spelar Mac DeMarco på Stay Out West och redaktionen kan inte komma på en enda giltig orsak till att missa denna spelning. Nu kan ni dessutom fördjupa er i DeMarcos senaste album med hjälp av nedanstående demo (fler demos släpps senare i år på Captured Tracks). Tempot är ännu lägre än tidigare och rösten snuddar vid en ung Damon Albarn.