Listan v.28


Då var det återigen dags för redaktionen att ge lite musikrelaterade tips i sommarvärmen!

HAIM feat. A$AP Ferg – ”My Song 5” (remix)

HAIM-låten ”My Song 5” har fått en ny skrud som bland annat innefattar en vers av Harlem-rapparen A$AP Ferg. Systrarna Haim gör det verkligen svårt för oss att tröttna på dem.

En smart blondin: Boken om Dolly Parton (bok)

Kvinnan, myten, legenden! Countrystjärnan Dolly Parton intar Globen i Stockholm ikväll. För den generellt countryintresserade och den specifikt Dollyvurmande, så kanske en bok om hennes liv från okänd sångfågel till megakänd superartist kan vara något att ha i hängmattan.

Laetitia Sadier – ”Then, I Will Love You Again” (låt)

Före detta Stereolab-medlemmen Laetitia Sadier är på gång att släppa ett tredje soloalbum. ”Then, I Will Love You Again” är ett lysande första smakprov från Something Shines, som släpps av Drag City i augusti.

Shahid Mustaf MC – ”Getting To Know MC (Funked Over mix)” (låt, floorfiller)

Briljant diskodänga, plockad från samlingsalbumet Horse Meat Disco, vol IV. Bara att plocka fram dansskorna och skruva upp volymen i sommarnatten.

Allah-Las – ”501-415” (låt)

Med en kommande skiva döpt till Worship The Sun är en plats på denna lista självskriven. Och bandets nya singel ”501-415” kan beskrivas som bekymmersfri The Byrds-pop med brummande garagebuzz. Ger mersmak!Samaris – ”Brennur Stjarna” (låt)

Isländsk electronica när den är som bäst! Reykjavik-bandet blandar beats och viskande röster och använder gammal isländsk poesi till sina texter. Ljuvligt resultat.