How To Dress Well – What Is This Heart

Allt för ofta får jag bilden framför mig av Tom Krell med en sampler i en portabel studiomiljö, kanske till och med vid ett hotellrumsfönster. Redan över ett stapplande beat improviserar han råa textstycken och bygger sedan en känslokoloss på lerfötter. Ibland faller den ihop, ibland går den, ibland kan den till och med springa, dansa eller sjunga med egen röst.

How To Dress Wells sovrumssnickrade rnb har varit betagande introvert och segdriven sedan skiva ett, men på What Is This Heart känns det nästan som att Krells kreativitet stagnerat. Få krokar, utom refrängerna i ”Face Again” och massiva ”A Power”, sätter sig. ”Repeat Pleasure” är en av skivans starkaste stunder, nästan bara på grund av sitt beat. ”Precious Love” hade kunnat vara något, men lyfter aldrig (trots schlagerhöjning i slutet).

Release: 23/6
Bolag: Domino
Bästa spår: "A Power"

Debuten Love Remains var en naggad solfjäder av uttryck i blandteknik med demoaktig udd, uppföljaren Total Loss en mer välputsad och dramatisk bror med sonisk skärpa. I sammanhanget känns What Is This Heart som en harmlös transportsträcka av stagnation, om än en vacker sådan. Med lite fler färger på ljupaletten och tydligare motiv hade det här kunnat vara mästerligt, eller åtminstone berörande.

6/10