SPELLISTA: Funky Shit June 2014

Wai Kei Fung har återigen samlat ihop några av de svängigaste låtarna inom hiphop och r&b just nu i en spellista. Lyssna och läs hans kommentar efter hoppet.

Även om solen lyser med sin frånvaro den här sommaren så här långt så fortsätter det att skapas massvis av ny het musik.

Den här månaden fortsätter Iggy Azalea en liknande resa som den Nicki Minaj gjorde häromåret genom att gästspela på ytterligare en låt. The Game är skitförbannad på allt och alla men har i alla fall fått till en bra sampling av Policas ”Warrior Lord” i låten. I dessa fotbollstider smyger vi även in låten ”Jungle” som använts i en omtalad reklamfilm.

Common, som varit tyst ett tag, släpper snart nya plattan Nobody Smiling och från den tar jag med första singeln ”Kingdom”. Andra som varit tysta ett tag är Dilated Peoples – som även de släpper en ny platta snart. De dyker också upp på Debaser Medis i Stockholm för en spelning i slutet av sommaren.

Denna månads svenska bidrag kommer från Vanessa Liftig som med plattan CurioCity visar att det finns bra soul även på den svenska västkusten.

Enjoy!