Listan v.25


Det är midsommar så därför får ni veckans godispåse på en torsdag, som alltså är denna veckas fredag, i stället. Bland annat japansk babymetal, fin cover och en härlig retrogrej finns på veckans meny.


Rob Tyner – Grande Days (retro, youtubeklipp)

Ett sensationellt klipp på den gamle MC5-sångaren, inspelat några månader innan hans död 1991. Låten finns med en rätt så hemsk 80-talsdränkt rockproduktion på hans sista soloalbum. Här framför han låten, som handlar om legendariska Grande Ballroom i Detroits (där MC5 själva slog igenom) storhetstid, ensam på autoharpa. Allt med det här klippet är bäst – låten, framförandet, historien, frisyren, det avslutande V-tecknet. För att citera den som lagt upp det – ”One of the best things I have ever seen”.

Svartedalen (kommande festival, 22-23 augusti)

Förra året stoltserade Bokenäs-festivalen Svartedalen med bl.a. Kristofer Åström, Kristian Anttila och uppstickarna Cavern People. Faktorn som skiljer agnarna från vetet är dock den lantliga miljön, som genererar tillställningens unika och trollbindande känsla – under två dagar möter landet storstaden! Och resultatet måste upplevas. Nu har även de första bokningarna presenterats och mest namnkunnig är Christian Kjellvander, men ni har väl inte missat I’m Kingfisher, vars singel ”Force Of Habit” hade världspremiär på Rockfotos hemsida igår. Festivalsommaren bör med andra avslutas/fortsättas med Svartedalens lantliga idyll.


Parham med Adam Tensta, Eboi & Nebay Meles – ”Dela på hälften” (låt)

Nu släpper Parham en remix på en av de bästa låtarna från sitt hyllade debutalbum Pojk. ”Dela på hälften” gästas av tre riktigt slipade vokala virtuoser – Adam Tensta, Eboi och Nebay Meles. Kul att Göteborg och Stockholm har hittat varandra.

Babymetal – Babymetal (album)

Vi har tidigare skrivit om det japanska knasbollsprojektet Babymetal som blandar sockersöt J-pop med blytung trash metal. I veckan kom äntligen den självbetitlade debuten ut på Spotify. Samtidigt stod det klart att de tre kawaii-tonårstjejerna kommer att öppna för Lady Gaga under fem USA-datum i början av augusti. Ladymetal nästa?


Alice Boman – ”Red Eyes” (The War On Drugs-cover)

Alice Boman har charmat både den svenska och internationella bloggosfären. Covern på fantastiska dängan ”Red Eyes” visar återigen att det finns skäl för det. Repeat!