Listan v. 23

Det må vara Sveriges nationaldag men det är ändå redaktionslistan som är dagens måste. Ta del av våra bästa tips nedan:

Lana Del Rey – ”Ultraviolence” (låt)

Ljuvliga Lana Del Rey släpper ännu en teaser inför albumsläppet den 16/6. Det är självaste titelspåret och är en släpig, malande och hypnotisk upplevelse som höjer förväntningarna inför fullängdaren. Synd dock på Lanas sunkiga uttalande om feminism.

Hundred Waters – The Moon Rang Like A Bell (album)

Hundred Waters släpper sin andra fullängdare och om vi inte visste bättre skulle vi gissa att det var Island och inte Florida som bandet härstammar från. Det handlar nämligen om ljuv electronica som lär falla fans av exempelvis Björk och Múm i smaken.

Teddybears – ”Sunshine” (video)

Är det en parodi på gangstaestetik? Är det en kolorerad pussy power-stråle? Är det modern psykedelika? Eftersom det är Teddybears, kan det vara precis vad som helst. Låten är röjig, videon är galen och björnmaskerna sitter i alla fall där de ska.King Gizzard & The Lizzard Wizzard – ”Hot Wax”
(video)

Melbournes psychband nummer ska dela scen med White Fence och även uppträda med Thee Oh Sees i New York. Två anledningar att ta en titt på deras aktuella video ”Hot Wax”. Låten ger även blinkningar åt Beach Boys – vad kan vara mer passande i dessa sommartider!

Josefin Öhrn + The Liberation – ”When The Days Turns To Night” (låt)

Vi kan inte sluta lyssna på sista spåret på senaste EP:n från Josefin Öhrn + The Liberation. ”When The Days Turns To Night” är helt magisk och vi avundas alla som ska åka på festivalen Psykjunta nästa helg. Där spelar nämligen Josefin Öhrn + The Liberation samt en hel drös andra fantastiska akter.