Jag & Skammen

Dalaplan från Malmö har vi skrivit om förut (intervju här, skivrecension här). För närvarande är de i studio för att spela in sitt andra album. Men mitt i detta så släpper två av bandets medlemmar, sångaren Niklas Svensson och trummisen Sofie Karlberg, en EP med sitt färska projekt Jag & Skammen.

Jag & Skammen verkar delvis i samma garage som Dalaplan, men det är ännu skitigare, det är bluesigare och ljudbilden är ännu mer opolerad. Och effekten av att vara två musiker i stället för fem gör att det självklart känns mer avskalat, dock utan att göra avkall på röj och intensitet.

Jag & Skammen säger sig vara tänkt som den felande länken mellan Chuck Berry och Jimmy Reed, men mest mellan Hound Dog Taylor, Hank Williams och Ramones. Fast på skånska. Och det lyckas de mer än väl med.

EP:n, som består av fyra låtar, släpps den 28 maj. Lyssna nedan.