Premiärlyssning: LCTRISC – The Fire In The Distance Future

Duon LCTRISC består av Adam Jonsson och Oskar Linnaeus och under de senaste fyra åren har de släppt åtta singlar och två EP-skivor på Despotz Record. Nu är det äntligen dags för en fullängdare, The Fire In The Distance Future, som släpps på onsdag och Rockfoto har fått äran att bjuda på en premiärlyssning av albumet. Fans av MGMT, Empire of the Sun och Gorillaz bör kolla in detta! Lyssna nedan:

Vi passade även på att ställa lite frågor till bandet.

Berätta kort om inspelningen av plattan.

─ Albumet blev klart sommaren 2013 och det gjordes i en studio i Dalarna. Det har varit en spännande resa från de första skisserna till ett färdigt album. En del låtar har vi redan släppt men vi tyckte att de var så bra så vi ville ha med dem på skivan ändå.

Hur brukar er låtskrivarprocess se ut?

─ Vi brukar börja med musiken, sedan jobbar vi med lyriken utifrån hur det låter och vilka känslor det väcker hos oss. Vi sitter oftast i ett kök eller utomhus med tilltugg och Dr Pepper när vi skriver våra texter.

Tankar och känslor inför släppet?

─ Det kommer bli riktigt häftigt. Det ska bli extra roligt att få släppa sista singeln till albumet – huvudspåret ”The Fire In The Distant Future” med tillhörande musikvideo. Det finns mycket kul på skivan och vi tror att alla lyssnare kommer att uppskatta den.

Slutligen. Var kan man se er live framöver?

─ Förmodligen på en hemlig klubb eller en svettig krog. Kanske i Tyskland?