Listan v.21


Fredagen har kommit och så även sommaren verkar det som. Låt oss fira med redaktionens favoriter v. 21.

The Roots – ”Understand” (albumspår)

Hiphop-legenderna The Roots (bilden) är aktuella med nya albumet …And Then You Shoot Your Cousin och ett av de bästa spåren är orgeldrivna ”Understand”.

Ages and Ages – ”Divisionary (Do The Right Thing)” (låt)

Det är nåt speciellt med låtar som inleds knappt hörbart, efterhand växer och slutar med att det låter som de är 100 personer i kören.

Silvana Imam – ”Svär på min mamma” (låt)

En av de rapartister som inte räds varken politiska ställningstaganden eller udda beats. Med en intensitet i både röst och text är hon en av de mest intressanta hiphopartisterna idag. ”Jag är stjärnan ifrån Syrien, ni kan trycka paus om ni inte kan hantera hybrisen” – tack för kvinnor som vågar ta plats!

C O L L E A G U E S – TEARS (video)

Mim-konstnären Bo W Lindström fick fritt tolka låten ”Tears” av svenska electropopbandet Colleagues och här är det spännande resultatet.

Killers Walk Among Us – ”Från Ramberget Ser Jag Allting Som Någonsin Hänt Oss Här” (video)

Göteborgsbandet Killers Walk Among Us förlorade tragiskt nog bandkamraten Stefan Holmberg för ett tag sedan. Videon till ”Från Ramberget Ser Jag Allting Som Någonsin Hänt Oss Här” släpps idag som en hyllning till ”vänskapen, kärleken och de bästa stunderna i livet”. Extremt rörande och fint.

Killers Walk Among Us – Från Ramberget Ser Jag Allting Som Någonsin Hänt Oss Här from A Tenderversion Recording on Vimeo.