Listan v.20

Halva maj gått, med mycket ny bra musik att upptäcka och njuta av! Här är några bidrag som kan förgylla helgen.

Swans på Slakthuset (kommande spelning)

Swans har gett ut skivor sedan början av 80-talet, men sångaren och låtskrivare Michael Gira fortsätter att imponera år efter år. För tillfället är bandet aktuella med fullängdaren To Be Kind och den 25 november är det dags för spelning på Slakthuset i Stockhom. Bör inte missas!

Bright Night Rituals på butiksevent (premiärspelning)

Medlemmar ur bandet Fredrik har slagit sig ihop med Tobias Lilja och delar av Malmös finaste körkollektiv och bildat bandet Bright Night Rituals. Med tanke på hur mycket vi gillade Fredrik känns det här helgjutet. Premiärspelningen sker i butiken PollyJo & Moz i Malmö.

Mer info om spelningen och eventet här.

”Under lager av is” – Dödens Dal med Jenny Wilson (låt)

Nattsvart elektronika, med 80-talsdoftande synthmattor och en ödesmättad sånginsats på svenska av Jenny Wilson. Låten är tagen från Dödens Dals kommande nygamla album Korsa Jord, Luft, Is, denna gång med sång av bandets favoritvokalister. Ljuv musik för varje dramatiskt sinnat öra!

”Chinna Chinna – ”Jaaska (låt)

Åh nej, ännu en elektroproducent från Brooklyn tänker ni. Ja, det är en sådan men just den här är inte som de andra. Jaaska samplar här nämligen en sång på tamilska, vilket gör det både säreget och alldeles fantastiskt.

”Let Me Down Gently” – La Roux (låt)

Multiinstrumentalisten Elly Jackson och kollegan Ben Langmaid är tillbaka med projektet La Roux. Nya albumet Trouble In Paradise släpps i juli och första singeln ”Let Me Down Gently” ger en trevlig försmak.