The True Bypass – No Hero Sound

Thomas Isbergs soloprojekt The True Bypass släpper efter elva år uppföljaren till den självbetitlade debuten. Albumet No Hero Sound låter som en varm sommarbris. Mjuka gitarrtoner till känsligt framförda texter och en känsla av att själslig harmoni faktiskt är möjlig.

Det tio spår långa albumet på bara drygt 30 minuter är melankoliska, vackra melodier som ibland ger associationer till Jose Gonzales, ibland till Chris Isaak och ibland till en tv-serie som Twin Peaks. Det är klassisk singer/songwriter med sparsmakad ljudbild, där rösten ger bäring åt strängarna, och vice versa.

Release: 8/4
Bolag: Tintonic
Bästa låt: "Live in the Silence"

Albumet bärs fram av närvaron i Thomas Isbergs uttryck. Det är en skiva att varva ner till, att drömma sig bort till. En mitt-i-natten-musik att lågmält samtala till. Det enkla konceptet skönsjungande man med gitarr funkar helt enkelt riktigt bra och det hörs att det har lagts ner själ och hjärta i den här comebackskivan.

6/10