Love Antell om nya singeln: Det är första raketen i vårt fyrverkeri

Idag är det på dagen två år sedan vi fick ta del av Love Antells solodebut Gatorna tillhör oss. Ett album fyllt av berättelser med utgångspunkt i Stockholm, ackompanjerad av gitarrslingor som än idag sitter kvar i bakhuvudet. För att fira det släpper han första singeln ”Underhåll oss” från det kommande andra albumet. En skiva som förväntas dyka upp någon gång efter sommaren. I dagarna blev det även officiellt att han kommer att vara med i årets upplaga av TV-succén Så mycket bättre. Vi ställde några snabba frågor till högaktuella Love.

Det har gått en tid sedan vi fick höra ny musik från dig. Vad har du hittat på under tiden?

– Jag har rest runt och skrivit nya låtar lite varstans. Och så har jag illustrerat några böcker sen sist.

Nya singeln ”Underhåll oss” känns spontant som ett hopkok av ord. Men jag antar att det finns en underliggande kritik bakom textraderna? Berätta gärna mer.

– Ja precis, texten är skriven på papperslappar som jag kastat upp i luften och tejpat ihop igen. Det är lite världsvant snack i en smältdegel. Låten handlar om hur människor som reser för att jobba ihop stålar i rika länder lätt blir en etnifierad underklass. Så det är väl kritik som i en första anblick är paketerad som ren nonsens. Låten är också en hyllning till kreolen, mångkulturalism i sin rena form. Där kulturer och språk blandas och inte bara lever separat sida vid sida.

Singeln låter rätt annorlunda om man jämför med debutplattan. Är detta ett nytt sound som vi ska förvänta oss mer av på den kommande plattan? Eller har vi inte sett och hört någonting än?

– Ja exakt, det här är bara början! Plattan är inspelad med Pär Wiksten och vi har helt klart provat nya grepp. Vi har lånat in barnsoldater på en låt till exempel.

Kommer du att underhålla dina fans med några spelningar i sommar eller är det full fokus på att bli färdig med det kommande albumet?

– Plattan lanseras i höst, så vi har en massa planer för det – men inget jag kan berätta om riktigt än. Singeln blir i alla fall första raketen i vårt fyrverkeri!