Listan v. 17

Om ni inte är helt mätta på godis efter påskäggen – se hit! Redaktionen bjuder än en gång på veckans favoriter.

”Sheezus” – Lily Allen (video)

”Give me that crown, bitch, I wanna be Sheezus”, sjunger coola brittiska Lily Allen. Hon har släppt en smått psykedelisk och skönt släpig video till ”Sheezus”, som inleds med en ”Parental Advisory/Explicit content”-skylt. Ja, för hon både svär och sjunger om att menstruera!

”Du vill inte nå fram till ditt mål” – Björns vänner (låt)

Adrian Recordings Björns vänner tog en paus 2005, men är nu tillbaka med EP:n Märker ni ingenting alls?. Första singeln ”Du vill inte nå fram till ditt mål” är somrig, skånsk pop som gör att vi ser fram emot bandets spelning på Adrian Recordings Festival den 9 maj på Victoriateatern i Malmö.

”Archie, Marry Me” – Alvvays (låt)

Polyvinyl hör till favoritbolagen genom tiderna och de verkar ha gjort ännu ett fynd i kanadensiska bandet Alvvays. Härligt nittioalsskramligt.

Movement – ”Ivory” (låt)

80-talet hemsöker fortfarande mycket av samtidens musik och när australiensiska Movement gör ultramodern R&B mixas skeva rockgitarrer med housepianon. Fungerar alldeles utmärkt!

Boog Brown – The Late Bloom (album från 2013)

Ja, det är väl bara att krypa till korset och erkänna att vi precis som nästan alla andra missade förra årets kanske bästa hiphopalbum när det kom. Som tur var tog tidsmaskinen en liten sväng och hämtade hit det. Lyssna till exempel på magnifika ”Polaroids”.