Listan v.16


Redaktionens lista har blivit ett stående avslut på vardagen och en perfekt ingång till helgen. Och denna långfredag är inget undantag!

Labyrint ft. Amsie Brown – ”Chilla lide” (låt/video)
Underbart funkig låt som spelats in i soliga Barcelona! Det brädåkning, street dance, stränder och graffiti. Och det är omöjligt att inte hamna i semesterstämning redan till påsk!

Bikini Kill – ”Rebel Girl” (låt)
Nej, Kathleen Hanna-begäret är inte fyllt än denna vecka, trots att både Kobra har sänt en intervju med henne och Kunskapskanalen visat en dokumentär om henne. Det behövs fler grymma kvinnliga rebeller i musiklivet, så det är bara att maxa volymen och vråla med till denna pärla!

The Rebel Kind: Girls With Guitars 3 (samlingsalbum)
Om Bikini Kill ägde 90-talet, så samlar Ace Records kvinnorna som gjorde 60-talet. Eller vad sägs om The Girls stenhårda ”Chico’s Girl”.

Quantic feat. Alice Russell – ”You Will Return” (låt, Record Store Day exclusive)

Den brittiske producenten Quantic (Will Holland), som sedan många år bor i Colombia och skapar musikalisk magi med i princip allt han tar sig för, samarbetar åter med den löjligt underskattade soulsångerskan Alice Russell. Låten kommer finnas med på Quantics kommande album Magnetica som släpps 6 maj. På den här ”videon”, speciellt gjord för Record Store Day, som firas runtom i världen nästa lördag (26 april) får vi först höra låten i en DJ-version och sedan B-sidan, som är en mer laidback dubversion.