Dead Ending – DE III

Dead Endings EP DE III är en fin liten pärla som tyvärr antagligen kommer att flyga under radarn här i Sverige. Det är oerhört tråkigt då jag tror det är något för alla som gillar hardcore och punk. Bandet består av medlemmar från Articles of Faith, Rise Against, Alkaline Trio och All Eyes West. Musiken påminner väldigt mycket om det brittiska punkbandet G.B.H. fast med hardcore-inslag och sången låter som en otroligt ilsken version av Alex Harvey från SAHB.

Även för att vara en EP av ett punk/hardcore-band så är den oerhört kort. Skivan består av fem låtar som snittar på 1.30 min. Så det tar inte mer än åtta minuter innan man betat av plattan. Självklart lite tråkigt, men dessa åtta minuter består av ilsken hård punk/hardcore. Den sortens musik som verkligen skriker kängor, nitar och tuppkam! Det är mycket attityd och väldigt brittiskt à la 80’s punk. Det är förvånande eftersom bandmedlemmarnas andra band drar mer åt punkrock-hållet.

Något som är extremt mäktigt är att EP:n gästas av både Jake Burns (Stiff Little Fingers) och Jeff Pezzati (Naked Raygun, The Bomb) – två personer som verkligen varit med och format punken. Men trots att två giganter gästar så lämnas man ändå omättad och trånandes efter mer.

Bolag: Bridge Nine Records
Release: 15/4
Bästa Låt: "All the Villains Call You Boss"

Jag kräver mer än åtta minuer, även om det bara är en EP så är den fortfarande kortare än en normal låt av The Mars Volta. Tycker de borde slängt in tre låtar till så att de i alla fall kommit över 10 minuters-strecket. Jag hoppas verkligen på en fullängdare inom kort. Där man får en chans att verkligen ta till sig bandet och de får en ärlig chans att visa vad de går för.

7/10