Scraps Of Tape: – Det här är vårt sjätte vansinne


”Teardrop Fucking Dropkick”, ”Vultures With High Heels” etc – som vanligt har ni vansinnigt coola låttitlar! Hur kommer ni egentligen på dem?

– Våra låttitlar kommer oftast av sig själva, precis som vår musik. Ofta är det ett skämt eller en kommentar om något som, med lite putsning, kan komma att beskriva en större känsla eller idé.

Ett av de spår jag själv har fastnat mest för är ”Alla Utom Jag Måste Dö” – vilket jag också tycker är en väldigt rolig låttitel. Kan ni berätta lite om vad som ligger bakom den?

– Det började i frustrationen av att behöva interagera med andra människor de dagar när allt känns tungt. Men det är en för bra titel för att försöka förklara.

Häromåret gav ni ut singeln ”Orka Allt” – en låt om att ”försöka finna balans i tillvaron mellan kreativiteten och vardagslivet”. Är det ett problem som man ofta brottas med när man spelar i ett band av er storlek och samtidigt har familj och ett vanligt jobb vid sidan av?

– Att spela i Scraps of Tape idag är nog jobbigare än någonsin. Att påstå att det är roligt hela tiden vore en jävla lögn. Men precis som i alla förhållanden så är kärleken djupare och mer meningsfull efter att förälskelsen har lagt sig… Man gör ett medvetet val hela tiden att kämpa för det man har. Därigenom blir de riktigt fina stunderna ännu större.

– Scraps Of Tape är något som nästan alla i bandet har växt upp med, en identitet som vi stundtals hatar, stundtals älskar. Idag är vi väldigt olika personer jämfört med när vi startade. Men vi har fortfarande bandet gemensamt och väljer alla att gå upp i det och få det att funka med våra egna och varandras liv. Det ligger mycket vilja, jobb, dedikation och kärlek bakom vårt band. Och vansinne!

Vad tycker ni egentligen är den största skillnaden mellan att vara med i Scraps of Tape idag jämfört med när ni startade för 12 år sedan?

– Vi har numera vår egen effektpedal! Vi var ju så unga när vi startade och sedan dess har vi gått på tusentals konserter tillsammans och spelat i andra band med andra människor. Men det är fortfarande samma sak vi strävar efter: Att spela så högt vi kan och få i vart fall några i publiken att dansa. Eller åtminstone stampa takten.

Och slutligen: Kan ni nämna några av de viktigaste inspirationskällorna bakom Scraps of Tape?

– Några inspirationskällor vi delar är: Sonic Youth, bob hund, Mire Kay, Mogwai, Pyramido, Blonde Redhead och Once We Were.

Läs mer om släppfesten på Babel här.