Cover-måndag (feat. Basia Bulat, Miley Cyrus & Bruce Springsteen)

Det har som vanligt gjorts en del i varierande grad bra/roliga/intressanta covers på diverse scener de gångna veckorna. En del finns förevigat i mer eller mindre kvalitativa youtubeklipp. Här är några saker att sätta tänderna i.

Att Basia Bulat valde att göra en snygg pianoversion av Robyns ”Dancing On My Own” kunde ni läsa i recensionen av hennes spelning i Lund. Det blev repris i Stockholm i lördags och någon fångade det på film.

Att Miley Cyrus inte tänker låta sig bli enbart en angelägenhet för mainstreamradio och arenapublik utan även försöka skaffa sig lite indie-kredd förstår vi efter att hon låtit Wayne Coyne och Steven Drozd (Flaming Lips) gästa henne för att tillsammans göra en karaoke-liknande version av Flaming Lips ”Yoshimi Battles The Pink Robots”.

Som om det inte var nog – hon gjorde även en countrydoftande version av Outkasts monsterhit ”Hey Ya”. Känns som hennes version faktiskt tillförde något nytt.

Det här får ni se på egen risk. Bruce Springsteen turnerar i Australien för närvarande och i ett försök att känna sig som en riktig aussie gjorde han och E Street Band, som även live numera inkluderar Tom Morello från Rage Against The Machine, en cover på ”Highway To Hell” som förefaller publikfriande så det räcker, men inte kommer gå till historien som en av hans musikaliskt större stunder. Mer muskler än charm.