Blood Red Shoes – s/t

Tänk dig att du korsar The Subways med The Distillers, ja då börjar du komma i närheten av hur Blood Red Shoes nya skiva låter.

Denna rockduo, beståendes av Steven Ansell och Laura-Mary Carter från Brighton, släpper nu sitt fjärde album. En självbetitlad platta som drar bort mattan under fötterna på mig så att jag flyger omkull.

Blood Red Shoes har under en ett halvår spelat in och producerat denna skiva helt själv och det märks att de har experimenterat och lekt med soundet. Det är en otroligt bred skiva som frambringar en mörk och smutsig känsla. De distade gitarrerna, som blandas med hårda slag på cymbalerna, gränsar till brus – vilket gör att blodet pumpar och det känns som om jag ska göra mig redo för strid. Otrolig kraft och attityd.

Bandets första singel från albumet heter ”The Perfect Mess” och det är också en perfekt beskrivning av skivan. Man känner igen sound från Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys och självklart – The White Stripes. Steve spelar trummor och Laura-Mary gitarr. Duon turas om att hantera sången, på vissa låtar sjunger båda och på de andra antingen Laura-Mary eller Steven. Detta gör att skivan blir väldigt mångsidig. Laura-Mary bidrar med lite av det dystra medan Steven ger oss attityden. Tillsammans blir det som handen i handsken.

Release: 3/3
Bolag: JazzLife/PIAS Nordic
Bästa Spår: "An Animal"

Skivan startar med låten ”Welcome Home”, en instrumental låt som kickar av plattan på ett perfekt sätt. Jag känner verkligen att ”nu kommer det att hända någonting, någonting stort”. Och det är precis vad som händer. Jag blir nostalgisk och börjar av någon anledning att tänka tillbaka på första gången jag hörde The Subways låt ”Rock & Roll Queen”. Jag maxar volymen i högtalarna och känner att jag måste se Blood Red Shoes spela live.

Samtidigt som Blood Red Shoes släpps ger bandet ut en specialutgåva av albumet där man får med ett livealbum med titeln Photographs, en skiva som består av inspelningar från bandets Europaturne 2012. Blood Red Shoes kommer att finnas i min skivsamling och jag tycker att det är ett självklart val om man gillar brittisk tung rock!

8/10