Vem är Boots?

När Beyoncé släppte sitt självbetitlade, femte album i december 2013 blev världen på samma gång introducerad till hennes nya samarbetspartner Boots – en producent och låtskrivartalang som upptäcktes i juni samma år av Jay Z’s Roc Nation. Hemlighetsfulle Boots spelar en central roll på skivan då hen har produktions- och låtskrivarcredits på 9 av de 14 spåren, däribland singeln ”Drunk In Love”. Sammantaget står Boots för 85% av produktionen och har med fyra helt egna låtar på Beyoncé.

Många undrar vem som gömmer sig bakom pseudonymen – och spåren leder fram till det upplösta Brooklynbaserade indiebandet Blonds. Med debuten The Bad Ones stod de för ett av våra favoritalbum 2012 för att sedan försvinna spårlöst. Och det är förvisso inte bekräftat av den mystiske herr Boots själv (som har hållit en väldigt låg profil och endast gjort en intervju sedan genombrottet), men allt pekar på att han i själva verket är Jordy Asher, tidigare låtskrivare, gitarrist och multi-instrumentalist i Blonds. Vi förutspådde att de skulle gå långt redan 2012!

Läs vår recension av senaste Beyoncé-albumet.

Läs vår intervju med Blonds från Sverigebesöket 2012.