Listan v.5

Thank God it is Friday och fredagslista från redaktionen!

INVSN – #61 (video)

Västerbottningarna i INVSN (tidigare Invasionen – bilden), med Dennis Lyxzén i spetsen, släppte albumet INVSN i höstas och nu är videon till gjutna låten ”#61” här. Bandet spelar även på musikfestivalen SXSW i Austin, Texas i mars. Grattis USA.


Yumi Zouma – ”A Long Walk Home For Parted Lovers” (EP–spår)
Inom kort släpps Yumi Zoumas självbetitlade och softpopiga debut–EP. Spåret nedan smeker medhårs, ger dig en öm kyss, för att aldrig släppa taget. Kärlek vid första ögonkastet.Sylvester Schlegel + Christine Owman – ”Dessa Dar” (Jackson Browne-cover)

The Arks trummis Sylvester är på G både med solokarriär och Melodifestivalsdeltagande. Till vår förtjusning har han tagit med Malmömusikern Christine Owman i sitt band och den här covern lovar extremt gott inför resten av karusellen.

Chromeo – ”Come Alive (feat. Toro y Moi) (video)
Vilken dansfest detta är! Bokstavligen. Electrofunkduon Chromeo slår sig i ihop med Chaz Bundick aka Toro Y Moi och det svänger precis lika mycket som förutspått.

Slowdive återförenas (shoegazefest)
Ett av nittiotalets finaste shoegazeband har meddelat att de återförenas och att de bland annat gör en spelning på Barcelonafestivalen Primavera i maj. Låt oss lyssna på fantastiska plattan Soulvaki och drömma oss bort till ljusare tider.