Suzanne Vega – Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles

Det är säkert jobbigt att vara så tätt förknippad med en enda låt, men Suzanne Vega ÄR ”Luka”. När hon nu släpper ett nytt album, det var sju år sist, så är de enda förväntningarna att det inte ska låta som det gjorde 1987.

Det låter inte som 1987, och inte heller som 2007, utan som en Suzanne Vega som tagit sig tid att fyllas med nya intryck. På Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles berättar hon korta historier som förenar det världsliga och det själsliga livets vedermödor. Hennes styrka är det lilla och avskalade uttrycket, men om hon tidigare vurmat för ensamheten som tema, så är det här albumet mer utåtriktat. Och de tio låtarna på 36 minuter passar precis som hennes tidigare musik perfekt i lugna hemmakvällars vrå.

Bolag: Cooking Vinyl Records
Releasedatum: 3/2
Bästa spår: ”I Never Wear White”

Albumet är finstämt och fyllt av harmoniska strängar och känslosam sång. Hon är en rutinerad sångerska, som med enkla och lågmälda medel förmedlar en känsla av oro och melankoli. De låtar som fungerar bäst är de gitarrbaserade, där Suzanne Vega ibland testar att låta lite kraftfullare än vanligt. Det är då albumet låter bäst. Mer sånt.

5/10