Listan v.4

Äntligen fredag! Redaktionen bjuder på några godbitar att fira in helgen med.

Systraskap – ”Let’s Start A Revolution” (Johen Rafael Tilli remix)

Ursnygg remix på ett av 2013 års stora anthems.

Det Stora Monstret – ”Kolibrins Vingar” (singel)

Nästa vecka träffar Rockfoto Jacob Johansson aka Det Stora Monstret för att spela in 2014 års första podcastintervju. Det stora monstret har hyllats unisont för det självbetitlade debutalbumet som släpptes i förrgår. Bland de bästa spåren hittas aktuella singeln ”Kolibrins Vingar”.

Xenia Kriisin på Göteborgs filmfestival (spelning)

Idag kickar Göteborgs filmfestival igång och på invigningsfesten på Pustervik ikväll spelar en av Sveriges främsta sångerskor just nu. Xenia Kriisin, som debuterade med Hymn i höstas, har en bakgrund i jazz och improvisation och tillsammans med en cittra och synthbaspedal skapar hon popmagi. Klockan 22 är klockslaget. Missa inte!

Kim Gordon – ”Is It My Body? Selected Texts” (bok)

Nu finns Kim Gordons (Sonic Youth, Body/Head) kritikertexter om konst och musik samlade i en bok editerad av Branden W. Joseph. Beställ den här.

Feathered Arms – ”Reload/Recharge” (video)

Med en av Sveriges coolaste riot grrls Katja Nielsen i spetsen har malmöitiska Feathered Arms verkligen charmat oss det senaste halvåret. Nu har andra singeln från debuten fått en video som hämtat inspiration från Katjas erfarenheter som vårdare inom slutenvården.