Tre anledningar till varför Danmark gjorde ett lysande popår 2013

Danmark levererade verkligen som popland under 2013. Här följer tre bevis på detta:

”Renaissance Girls” – Oh Land
Nanna Øland Fabricius (bilden) eller Oh Land som hon kallar sig när hon pysslar med musik, släppte sin tredje skiva Wish Bone i år. Danskan, som numera är bosatt i Brooklyn, gav oss den här videon (med härlig New York-känsla) i somras. Repeat!

”Never Wanna Know” – MØ (live för PSL)
MØ, som släppte kritikerrosade EP:n Bikini Daze, turnerade under året med andra grymma akter så som AlunaGeorge och Major Lazor. Som allra bäst var hon dock när hon gjorde en session i ett konstgalleri för SVT’s musikblogg PSL i höstas:

”Take Me Back” – Lucy Love
Sångerskan och rapparen Lucy Love från Köpenhamn var ett av de första namnen som bokades till nya spännande Umeåfestivalen UxU som går av stapeln sommaren 2014. Det är vi glada för. Hennes album Desperate Days of Dynamite från i år är nämligen ett riktigt lyckopiller och videon till hittiga ”Take Me Back” är glittrig historia som vi sent glömmer. Dessutom står Lucy Love själv bakom videon.