”Vi E Familj” – Mohammed Ali feat. Dani M

Mohammed Ali tillhör mina favoriter inom svensk hiphop och det är med förväntan jag kollar in det purfärska släppet ”Vi E Familj” feat. Dani M. Låten släpps som en del av Redline Recordings kampanj Röd November, där en ny låt släpps varje fredag under november månad. Det är en lågmäld och känslosam låt, med videon regisserad av Oliver Martin från Concrete Steppas och låten producerad av Masse i The Salazar Brothers.

Missa inte heller låten ”Rapstjärna” som släpps samtidigt som ”Vi E Familj”, med gästspel av Aki. I början av ”Rapstjärna” hörs en sampling från det numera ökända Uppdrag Granskning-inslaget med en viss rektor som förfasar sig över hiphop och rap. I ett öppet brev skriver Mohammed Ryback:

”Men det är faktiskt inget brott att hålla på med hiphop, Greger. Det är inget brott att komma från förorten. Det är inget brott att vara svart. Och Greger, det är inte en något brott att ha kepsen bak och fram.”