Kylie Minogue gästade Nick Cave i London!

En av Nick Caves allra mest kända låtar är ”Where The Wild Roses Grow”, i vars video Nick stenar Kylie till döds. Låten återfinns följaktligen på Murder Ballads från 1996 och som de flesta väl känner till är det en vacker duett mellan Nick och Kylie.

Förra veckan var Nick Cave på besök i Stockholm och Köpenhamn. Men bara några dagar tidigare, 3 november, gästades Nick Cave och hans band av Kylie Minogue under en spelning i London. Det var första gången de framfört ”Where The Wild Roses Grow” tillsammans sedan 1998. Och visst låter det som det ska (se video ovan). För övrigt brukade Blixa Bargeld (frontman i Einstürzende Neubauten och tidigare gitarrist i Bad Seeds) sjunga Kylies partier när de gjorde låten under 90-talet, men det är en helt annan historia.