Listan – v.40

Ny fredag, ny lista!

Jungle Fire – ”Chalupa” (låt)
Los Angeles-baserade Jungle Fire, som förra året släppte det förbisedda mästerverket ”Tokuta” där de förvaltar arvet från Fela Kuti bättre än de flesta, vidgar vyerna och visar här att afrobeat och cumbia är en match made in heaven. Makalöst.

Danny Brown (Feat. Purity Ring) – ”25 Bucks” (låt)
Detroitrapparen är tillbaka med albumet Old och det här samarbetet med kanadensiska electropop-duon Purity Ring är ännu ett bevis på att han just nu är det hippaste hippa.

Au Revoir Simone – ”The Lead is Galloping” (låt)
Mer elektronisk pop från Brooklyn, är det verkligen vad världen behöver? Klart det är.

Feathered Arms (spelning, Debaser Malmö)
Sångerskan inledde spelningen med att under några minuter innantill läsa upp stolliga citat från vår statsminister. Publiken tjöt av lycka. Musik och politik hör definitivt ihop. Att de var grymt bra när de väl började spela ska naturligtvis också nämnas.

Axel Boman – ”Fantastic Piano” (låt)
Darksides debut Psychic har snurrat flitigt ett par dagar, tills öronen nåddes av Axel Bomans fantastiska piano.

King Khan & The Shrines – ”Pray For Lil” (låt)
Berlinbaserade garage-voodoo-soul-mannen Arish Amad Khan och hans orkester är inte bara duktiga på att skramla med gitarrer. När de skruvar ner tempot och tar in Jena Rooker som gästsångare blir resultatet så här snyggt.

× × ×