Listan – v.39

Dags att summera det bästa från vecka 39!

PINS – Girls Like Us (album, släpps 30 september)
På måndag släpps äntligen debutalbumet från Dum Dum Girls tuffa, punkiga, brittiska släktingar i PINS. 14 spår på en halvtimme med oemotståndliga popmelodier dränkta i garagerockigt skrammel. Ett måste för dig som bär solglasögon inomhus!

Hey Elbow (spelning/band)
Detta nya Malmöband var en smärre sensation som förband till Cayucas på Debaser Malmö i fredags. En andel skönsång, en andel gothvibbar och en andel snygga arrangemang skapade något som var både eget och otroligt bra. Ni är härmed varnade – detta kan bli stort!

Milky Edwards & The Chamberlings – ”Starman” (låt, cover)
Det kanske finaste denna vecka är ett mysterium. Milky Edwards påstås ha spelat in Ziggy Stardust & The Spiders From Mars i Motowntappning under första halvan av 70-talet, sanningen ligger förmodligen närmare dagens datum. Resultatet är oavsett fantastiskt.

RIP High Five (klubb, Debaser Malmö)
Ännu en fin Debaser Malmö-klubb går i graven i och med vinteruppehållet. På fredag den 27:e september firar vi av High Five med två fantastiska band på scen (Crocodiles + nya Malmöhoppet Feathered Arms). Missa inte!

Godspeed You! Black Emperor (band, pristagare)
Fick det prestigefyllda kanadensiska Polaris Music Prize (motsvarar ungefär ”Årets album”), men svarade med ett öppet brev om hur fel det är med dylika pris och tillhörande galor.

Basia Bulat – Tall, Tall Shadow (album, släpps 1 oktober)
Den extremt talangfulla kanadensiskan har tidigare släppt två fantastiska skivor i form av Oh My Darling och Heart Of My Own. Nu är hon tillbaka igen med Tall, Tall Shadow; tio spår laddade med autoharpor, stiliga körer och Bulats fantastiska röst.