Mercury Prize-nomineringarna avslöjade

Arctic Monkeys, Laura Marling, David Bowie och Jake Bugg finns bland de nominerade till det prestigefulla brittiska Mercury Prize. Nomineringarna avslöjades i dag och vinnaren tillkännages under en ceremoni den 30 oktober.

Mercury Prize tilldelas årligen en brittisk musiker eller band som har gjort ett exceptionellt bra album enligt en jury som består av musiker, branschfolk och journalister. Priset har många gånger gått till nya eller mindre kända band och ses som en viktig skjuts i karriären, inte minst när det gäller albumförsäljning.

Bland tidigare vinnare finns Franz Ferdinand, The XX, PJ Harvey och nu senast Alt-J.

Hela listan på de nominerade till 2013 års pris
Arctic Monkeys AM
David Bowie The Next Day
Disclosure Settle
Foals Holy Fire
Jake Bugg Jake Bugg
James Blake Overgrown
Jon Hopkins Immunity
Laura Marling Once I Was An Eagle
Laura Mvula Sing to the Moon
Rudimental Home
Savages Silence Yourself
Villagers Awayland