Nya musikprestationer i Guinness rekordbok

Taylor Swift, Justin Bieber, One Direction, Rihanna och Calvin Harris kommer alla hamna i 2014 års upplaga av Guinness rekordbok. De flesta tack vare sociala medier.

Skotska dj:n Calvin Harris kan numera skryta med att ha flest topp tio-singlar på brittiska listan från ett och samma album. Harris fick nio singelhits med albumet 18 months. Det är två mer än vad tidigare rekordinnehavaren, Michael Jackson, fick med Bad och Dangerous. Även Taylor Swift slog ett nytt rekord. Sångerskan är den första kvinnliga soloartisten som har sålt över en miljon exemplar av en skiva två veckor på raken. Albumet som har sålt som smör är hennes senaste, Red.

Justin Bieber, One Direction och Rihanna hamnar också i boken, med lite draghjälp från sociala medier. Justin Bieber är yngst att ha ett youtubekonto med tre miljarder visningar. Brittiska pojkbandet One Direction är bandet med flest följare på Twitter och Rihanna är den mest gillade musikern på Facebook.