Nedräkning inför Popaganda!

Augusti avslutas traditionsenligt med två dagar utomhusfestival i Stockholm. Popaganda på Eriksdalsbadet är en årlig favorit, som rymmer såväl gamla som nya favoriter. Den begränsade ytan, med två scener som delar på artistflödet, gör det lätt att se allt som bjuds. I sann musiksolidarisk anda har arrangörerna sett till att spelningarna inte krockar, utan att det bara är att följa lämmeltåget till det kravallstaket som ropar in sin publik härnäst.

Extra roligt är att se att Popaganda, till skillnad från många andra festivaler, inte haft problem med att hitta gott om talangfulla kvinnliga artister till line-upen, och förutom våra egna inhemska artister är det anglosaxisk dominans som gäller denna helg. Jag gissar på stor chans till riktiga lyckorusupplevelser med bland andra Jessie Ware, Noah And The Whale och Makthaverskan.

Klimaxbygget har skötts ypperligt av programmakarna och fredagens avslutningsakt The xx kommer att bli en perfekt minimalistisk motpol till Konserternas Konung Håkan Hellström, som avslutar lördagen i ett energifält som säkert kommer att få oss alla att lysa, lite extra och lite längre in i september månad.