”Innocent” – Born For Bliss

Trött på sommar och solsken? Då är Born For Bliss sannolikt något för dig. Det nederländska gothbandet befinner sig så långt det bara går att komma från folkparker och bekymmersfri Skansenunderhållning. Det är kompakt melankoli, stor dramatik och stora känslor med en hyfsad släng unge Werther-komplex.

Bandets två ursprungsmedlemmar Frank Weyzig och Willem van Antwerpen var en gång i tiden med i legendariska gothbandet Clan of Xymox (vilket hörs!) Arbetstempot har inte varit jättehögt sedan de lämnade Klanen: Under Born For Bliss snart 20 verksamma år har de endast gett ut två fullängdare. Men det handlar om kvalitet före kvantitet!

På nya EP:n Innocent presenterar de fem låtar som kvalar in bland den bäst gothrock jag hört under 2013. Med pulserande trummor, vemodigt gitarrplink och suggestivt stämningsbyggande låter det modernt och kajalsminkat 80-tal på samma gång.

Videon till ”Innocent”: