Lydia Lunch och massa annat till Malmöfestivalen

Inte bara Way Out West släppte artister igår utan även landets största gratisfestival Malmöfestivalen. Kanske står New Yorks okrönta oljuds- och konfrontationsdrottning Lydia Lunch för det (i dubbel bemärkelse) största utropstecknet. Under namnet Lydia Lunch Retrovirus läser hon skruvad poesi till stökigt no wave-skrammel signerat Weasel Walter (The Flying Luttenbachers), Algis Kizys (Swans) och Bob Bert (känd från en tidig oljudsstinn upplaga av Sonic Youth).

Andra namn som sticker ut är bland annat Ossler – i år flitigt (och välförtjänt) hyllad för den skånska depprocken på ”Stas” – de lokala krautfavoriterna This Is Head, isländske kompositören Olöf Arnalds, singer/songwriter-cellisten Linnea Olsson, tokröjiga Bäddat För Trubbel och några gamla Malmöfestivalsfavoriter som Mando Diao, Mikael Wiehe och Looptroop Rockers.

Hela släppet går att läsa här.

Malmöfestivalen äger rum mellan 16-23 augusti. Tidigare släppta namn är bland annat Mavis Staples, The Avett Brothers, Bomba Estéreo och The Bronx.

Lyssna på Lydia Lunchs senaste album här: