”Drew” – Goldfrapp

Under veckan fick vi nyheten att Goldfrapp den 9 september planerar släppa deras sjätte album ”Tales of us”. Den är skriven och producerad av bandmedlemmarna Alison Goldfrapp och Will Gregory och spelades in i deras studio på den engelska landsbygden. Redan nu får vi här lyssna på första smakprovet av vad vi kan vänta oss från skivan.

Det har tagit Goldfrapp två år att sammanställa ”Tales of us” och beskrivs som bandets mest berättande, filmiska och intima inspelning hittills. Nytt för den här gången är den nya lyriska bredd som bandet har lyckats få till. Alla låtar på det kommande albumet förutom en har namngivits i första person och är full av suggestiva karaktärer, konträra kärleksaffärer, spänningar, hallucinationer, sagor och moderna folksägen dokumenterade. Som ett resultat har de hittat ett sätt att kombinera texterna med deras redan delikata musik för att ta det hela till en helt nytt nivå enligt pressmeddelandet.

Tillsammans med filmaren Lisa Gunning har Goldfrapp skapat denna vackra video till första singeln ”Drew”.

1 reaktion

Kommentarer är stängda.