Bråvalla dag 3


51 590. Publiksiffran bevisar att Bråvalla uppnått sitt mål att bli Sveriges största utomhusfestival. Nu gäller det för Scorpio att hålla denna nivå, men med tanke på tyskarnas mentalitet siktar de antagligen på ännu högre siffror nästa år. Hursomhelst imponerande. Dag 3 av årets festival sammanfattas nedan.

Blir aningen scen till festivalområdet eftersom jag skyggar för ett enormt skyfall. Är lite rädd för att börja frysa redan vid femtiden. Mitt första möte blir med Maja Ivarssons pojkband The Sounds, som harvar på i samma hjulspår som när jag såg dem i början av 2000-talet. Det bränner till i popnerven emellanåt, men ofta står bandet och stampar på samma plats utan att vinna ny mark. Och det återkommande regnet hjälper inte till att sätta rätt stämning. Känner mig smått rastlös, fångas dock av bandets nya och tempostarka singel ”Shake Shake Shake”.

Rastlösheten gör att jag vandrar iväg för att se ett par låtar med svenska stjärnskottet Alina Devecerski. Helheten låter inget vidare och publiken är gles, vilket förändras när monsterhitten ”Flytta på dej!” ljuder över Bråvallas flygplats. Publiken kommer skuttandes, ramlandes och springandes över leråkrarna för att få en bit av Devecerskis framgång. Detta är en återkommande tendens bland Bråvallas publik – de är ute efter snabba kickar.