Nya namn till Stockholm Music & Arts

Stockholm Music & Arts släppte idag sex nya namn till årets upplaga, som genomförs på Skeppsholmen i Stockholm 2-4 augusti. Cocorosie, Efterklang, Trans Europe Express, Mattias Alkbergs Begravning, Mariam The Believer och Sofia Jannok gör tidigare klara namn som Prince, Rodriguez och Regina Spektor sällskap. Trans Europe Express, som tagit sitt namn från en av Kraftwerks klassiska album, utgörs av en kammarorkester som framför historiska elektroniska poplåtar. Det kan nog bli mäktigt. Så här ser line-upen ut nu.

Fredag: Regina Spektor, First Aid Kit, Cocorosie, Mattias Alkbergs Begravning, Diamanda Galas och Omar Souleyman.
Lördag: Rodriguez, Efterklang, Susanne Sundför, Trans Europe Express, Maia Hirasawa och Sofia Jannok.
Söndag: Prince, Billy Bragg, Laura Mvula och Mariam The Believer.

Det framgår inte om dagens släpp gör att det är färdigbokat. Det är sex artister på fredagen och lördagen men bara fyra på söndagen. Å andra sidan är det mycket möjligt att Prince begärt extra lång speltid, vilket inte tillhör ovanligheterna. Och det är i så fall bara att tacka och ta emot.

Stockholm Music & Arts, som hade premiär förra året, märker inte något av ”festivaldöden”. Tvärtom, redan när de första namnen släpptes i mars gick samtliga festivalpass samt lördags- och söndagsbiljetter åt mer eller mindre direkt. I nuläget finns bara ett mindre antal fredagsbiljetter kvar.