3 x Svensk Hiphop

Att svensk hiphop breder ut sig mer och mer i musiksverige kan ju inte ha undgått någon. Det gläder mig enormt! Ända sedan Latin Kings har jag varit fast och uppskattar både det mörka samhällskritiska och det glada livsbejakande inom hiphopscenen. Maj månad har bland annat bjudit på tre singelsläpp från Södra Sidan, G Punkten och Johan Alander. Södra sidans mjukt gungande ”Vårt sätt” är en produktion som påminner om Mohammed Alis sköna melodier, G Punkten får mig att vilja dansa och minnas Advance Patrol i deras lättsammaste latinostunder och Johan Alanders snarast popmässiga pärla har en refräng som kan direktkvalificera honom till schlagerfestivalen 2014. Det här är tre låtar med väldigt olika sound, men som förenas av att man blir glad av dem.

Södra Sidan: ”Vårt Sätt”G Punkten: ”Latinamerika”Johan Alander: ”Ring Polisen”