Fortfarande oklart vem som äger Warholbananen

Lou Reed som håller på och återhämtar sig efter en levertransplantation har ännu ett problem mindre att bekymra sig för. Hans forna band, Velvet Underground, och Andy Warhol Foundation har nått en överenskommelse om rättigheterna till den berömda bananen som konstnären designade för omslaget till bandets debut. Velvet Underground stämde Andy Warhol Foundation och krävde rättigheterna till konstverket efter att stiftelsen låtit bananen tryckas på bland annat iPhonefodral. Bandet hävdade då att konstverket med åren blivit symbol för Velvet Underground och rättigheterna därför bör tillfalla dem. I den första rättsliga omgången vann stiftelsen, men nu har de båda parterna alltså nått en överenskommelse vars detaljer ännu inte har avslöjats för allmänheten.