Mire Kay – skivsläpp och releasefest


Fantastiska altfolk-duon Mire Kay består av Emelie Molin och Victoria Skoglund, båda tidigare medlemmar i Audrey. Femspårs EP:n Fortress, som kom häromåret, lovade gott inför debutalbumet Rising Tide Lifts All Boats som släpptes på Tenderversion i dagarna.

Precis som så mycket annan bra musik som ges ut just nu är albumet inspelat i Malmöstudion Studio Möllan. Mixningen har indiegurun Tom Herbers stått för (som bland annat jobbat med Andrew Bird och Low). Riktigt vackert.

På lördag mellan 19 och 23 håller Mire Kay releasefest på Inkonst i Malmö. Mire Kays skivbolagskamrater i Lymland och Solander håller dem sällskap på scen och Albin Johansson aka PAL står för skivspelandet. Tips på trevlig lördagsaktivitet om du har vägarna förbi Malmö. Mer info om kvällen här.

Lyssna på Rising Tide Lifts All Boats nedan: