Stjärnskott: Kim Cesarion

För ett par veckor sedan släpptes en YouTube-video som utspelar sig på Atlantis Studios i Stockholm med en ny artist. Där framför han låten ”Undressed” på ett sätt som förde tankarna till några av soulens storheter och vi var tvungna att kolla upp att detta verkligen var från Sverige. Sedan dess har videon setts och spridits massvis av gånger. Han må sjunga ”Hi my name is whatever you call me” i låten, men vi kommer mycket troligt att behöva lägga namnet Kim Cesarion på minnet. Rockfotos Wai Kei Fung ställde ett par frågor till Sveriges senaste stjärnskott.

Berätta för oss – vem är Kim Cesarion?

– Jag är 22 år gammal. Från Stockholm. Älskar sport, film och serier. Är känd bland mina vänner att kolla väldigt mycket och intensivt på serier när tiden finns.

Du har en bakgrund där du är skolad i klassisk musik med fokus på instrument. När och hur upptäckte du att din sång var en tillgång och att pop/soul var din genre?

– Jag har nog alltid känt att jag kan sjunga lite, men började sjunga ordentligt i slutet av grundskolan och fortsatte på riktigt under gymnasietiden på Rytmus här i Stockholm. Jag är uppvuxen med bland annat soul så att jag drar lite åt det hållet är inte så konstigt, men jag har aldrig placerat mig i någon specifik genre.

Berätta lite om låten ”Undressed”. Hur kom den till?

– Den var en process av olika idéer och melodier som testades och bollades tills vi kände att vi hittat rätt. Vi hade ingen speciell tanke när vi började utan den formades till vad den är nu där och då.

Vad inspirerar och influerar dig till musiken du skapar? Har du några förebilder?

– Prince och D’Angelo har varit och är väldigt stora förebilder för mig sedan barnsben. Jag började lyssna på D’Angelo när han släppte Brown Sugar och då var jag inte mer än 6-7 år gammal. Jag fick även möjligheten att träffa honom när han uppträdde på Cirkus 2001 här i Stockholm!

– När det kommer till vad som inspirerar mig kan jag med all säkerhet svara ALLT! Det kan vara exakt vad som helst. Film, serier, bilder, ett ord eller mening som någon säger i matkön. Alla låtar som skrivits för det här albumet kan relateras till personliga händelser.