”Back to the River” – Lily & Madeleine

Lily & Madeleine – systrar från Indianapolis, Indiana, USA. Deras EP kom just ut på skivbolaget Asthmatic Kitty – bolaget som grundats av bland annat magiska Sufjan Stevens och hans styvpappa Lowell Brams.

EP:n The Weight of the Globe innehåller bland annat låten ”Back to the River”. Tjejernas röster smälter in i varandra och låter mycket äldre än vad de i själva verket är. De är en sorts mörk och allvarlig klang i det dom ger oss. Eller som de själva beskriver sin musik: ”Sisters with distinct and ethereal harmonies reminiscent of a bygone era of popular music.”

Visst är det USA:s svar på våra First Aid Kit, det kan man inte frångå. De uttalar sig själva om att deras förebilder är Fleet Foxes, Arcade Fire och just First Aid Kit. Man hör även mycket The Staves i flickornas sound.

Men nog om vad och vilka de liknar. De är bra på det dom gör. Och därför ska man lyssna på Lily & Madeleine och njuta deras talangfullhet. Lyssna ovan.