Dagens skörd av comebacks

Featuring Nine Inch Nails, Iggy Pop, Yeah Yeah Yeahs och Late of the Pier.

Nine Inch Nails, Iggy Pop och Yeah Yeah Yeahs meddelade alla på måndagen att de nu är redo att återvända till rampljuset. Det gjorde även brittiska Late of the Pier som ingen var medveten om hade lämnat rampljuset.

Trent Reznor lät brevledes meddela att NIN ska återuppfinna sig själva med en halvny, halvgammal lineup och en rad arenaspelningar med start i sommar. Längre fram lurar även en världsturné. Medan vi väntar, påminn er själva om NIN:s glansdagar här:

Iggy and the Stooges släpper nytt album med den oroväckande titeln Ready To Die i april. Det blir första skivan sedan 2007. Iggy kunde senast höras på Ke$has Warrior där han sjöng på låten ”Dirty Love”. Hör den här:

Även Yeah Yeah Yeahs kommer med ny platta i april. Första singeln från Mosquito heter ”Sacrilege” och backas upp av en hel kör. Lyssna nedan:

Sist, men inte minst. Brittiska danspunkbandet Late of the Pier som släppte debuten Fantasy Black Channel 2008 och tog en paus två år senare meddelade i dag att de är på gång med nya grejer, trots att ingen frågade. Med detta sagt måste man erkänna att de har valt rätt tajming, dansmusiken växer så det knakar och alteregon är numera så pass vanliga att ingen kommer att lyfta på ögonbrynen åt ett band vars medlemmar går under namn som Red Dog Consuela.

Denna var ju heller inte helt fel när det begav sig: