Torres: ”Jag kommer till Europa innan 2013 är slut”

8086644911_9bab2321c6_c

Ett av årets starkaste album har hon gjort – Mackenzie Scott aka Torres från Nashville. Med den bejublade självutgivna debuten i bagaget siktar hon nu på att ta sig utanför USA och visst längtar vi, Europa? Rockfotos Madeleine Bergquist har mejlväxlat med den talangfulla 22-åringen.

Q: Berätta lite om din musikaliska bakgrund.

A: Jag har spelat flöjt och piano sen jag var ung och sjöng en himla massa år i kyrkokör under barndomen. Musik har alltid varit en stor del av mitt liv.

Q: Du bor i Nashville – hur tror du att din musik har inspirerats av det?

A: Jag är från Macon i Georgia från början, men kom till Nashville 2009 för att studera och har bott här sedan dess. Min musik är till viss del influerad av mina söder-rötter, speciellt av folkmusiker som Johnny Cash. Jag har alltid inspirerats av människor som sjunger om gud på ett meningsfullt sätt.

Q: Vilka är dina musikaliska hjältar?

A: Brandi Carlile och Stevie Nicks är två av de största.

Q: Hur tycker du att lyssnarnas och kritikernas reaktioner varit på ditt debualbum?

A: Jag är så nöjd! Och jag älskar när folk som du skriver och berättar att de längtar efter att se mig live. Det är vad musik handlar om i det stora hela: människor som når ut till andra människor.

Q: Du släppte ditt album på egen hand. Vad är bra respektive dåligt med det?

A: Allt arbete som ett skivbolag normalt hade gjort vilar ju på mina egna axlar och all finansiering hämtas ur egen ficka. Det är mitt eget ansvar att etablera kontakter och anställa folk som kan hjälpa mig att göra jobbet utan ett bolag i ryggen. Som tur är har jag lyckats bra med detta hittills. Jag har full kontroll över min image och min musik och jag hoppas att jag en dag blir signad till ett bolag som tillåter mig att behålla denna konstnärliga frihet. Men för tillfället är jag nöjd med att jag släppte albumet på egen hand.

Q: Vad har du för planer inför den närmsta framtiden?

A: Jag ska göra några gigs på SXSW nästa månad. Sen tänkte jag vila lite och förbereda mig för att turnera i vår och sommar. Planen är att besöka Europa innan 2013 är slut!