A Hill Of Feathers – Hannah Williams & The Tastemakers

Det hörs egentligen redan på kompbandets namn vad det är frågan om. The Tastemakers, som taget från en gammal raspig Northern Soul-singel. Och visst är det old school-rnb, funkigt och med ännu en sångerska som inte verkar ha några vokala begränsningar. Låtmaterialet är oerhört starkt och vare sig hon ägnar sig åt funkig upptemposoul som i ”I’m a Good Woman” eller åt hjärta och smärta i den oerhörda ”Washed Up” (den snyggaste nya soulballad jag hört på flera år) och ”Tell Me Something (Liberties)” så är det magnifikt. Sharon Jones och hennes kompband The Dap-Kings är självklara referenser och nämns följaktligen i varenda text jag läst om Hannah Williams, men där Sharon gärna går all-in i funkpartyt är Hannah Williams ofta mer känslosam. A Hill Of Feathers är ett helt fantastiskt album.